Psychomotorische therapie en coaching

Psychomotorische therapie en coaching is ervaringsgericht en vaak inzichtgevend. Het richt zich speciaal op wat je lichaam aangeeft: lichamelijke spanningen, lichaamstaal, lichaamshouding, je manier van bewegen, ademhaling en lichaamsbeleving. Ik bied deze vorm van begeleiding aan zowel individueel als in groepen en teams bij onder andere stress en burn-out klachten. Voor meer informatie over deze vorm als therapie, kijk dan eens hier.

Terugkerende thema's zijn: ontspanning, lichaamsbewustwording, assertiviteit, vertrouwen, contact maken, grenzen aangeven in relaties, agressieregulatie, samenwerking en ruimte geven aan jezelf en de ander. Deze begeleidingsvorm wordt zowel individueel als in groepen gegeven. 


Advies fysieke en mentale belasting

Als ergonoom (specialisaties: fysiek en gedrag) houd ik me bezig met het zodanig vormgeven van de omgeving en het werk dat werknemers optimaal kunnen presteren. Ik richt mij vooral op werkstress en fysieke belasting, op afdeling- en organisatieniveau. Ik hanteer daarbij een participatieve aanpak, dat werknemers in beweging zet en uitnodigt om mee te gaan in een andere manier van werken. Ook hierbij maak ik gebruik van ervaringsgerichte werkvormen.